Afgelopen juli heeft Rumbidzo vrijwilligerswerk gedaan in Oeganda. Lees hier haar verhaal:

“De maand juli was geweldig en fenomenaal voor mij. Ik ben namelijk vier weken in Oeganda geweest om vrijwilligerswerk te doen bij Watoto Church, Baby Watoto in Suubi en de Children’s Church Ministry. Voor ik in Oeganda aankwam was ik nerveus omdat ik niet wist wat ik kon verwachten, maar zodra ik in Oeganda was, verdween alle angst. Het welkom van Visit Watoto was zo warm dat ik me snel thuis begon te voelen op hun kantoor. We dansten, zongen, kletsten of ik keek hoe zij werkten. Twee dagen per week hielp ik bij Baby Watoto in Suubi en ik heb genoten van elke minuut die ik daar was. Het dorp was zo rustig en ik voelde me erg welkom. Ik genoot ervan om de moeders te helpen met het voeden, verschonen, spelen, schoonmaken en kijken naar de baby’s. De manier waarop de moeders liefde laten zien aan de baby’s is zo bijzonder. Je ziet namelijk echt dat de baby’s opgroeien met de liefde van God en dat de moeders er zijn voor elke stap die ze zetten. De meeste tijd bij de Children’s Ministry heb ik doorgebracht met het deelnemen aan outreaches in Kampala en het voorbereiden en geven van lessen op de zondagsschool. Ook hielp ik met de 2020 productie van het koor en zong ik met het worshipteam. Ik werd zeker uit mijn comfortzone geduwd, maar werd bemoedigd door de manier waarop de toekomstige leiders worden groot gebracht. Ze leren over het belang van worship, getuigenissen, bidden, aanbidden, en het lezen van de Bijbel op jonge leeftijd. Aan het eind van mijn verblijf mocht ik als vrijwilliger met het koor mee tijdens Watoto Weekend waar ze op verschillende scholen zongen. Ik ben een GROOT fan en bij elk optreden was ik onder de indruk hoe de kinderen met zoveel energie zongen en dansten voor de Heer. Er waren zoveel kinderen die dat weekend een keuze voor de Heer hebben gemaakt en het was ongelooflijk om kinderen van zes jaar te zien evangeliseren voor de Heer in Oeganda en over de hele wereld. Alles wat ze bij Watoto doen, doen ze met de volle 110% en ik ben dankbaar dat ik de invloed van hun werk in gemeenschappen in Oeganda mocht zien. Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet en ik heb vrienden gemaakt die elke keer als ik ze sprak liefde uitstraalde. Ze hebben me kennis laten maken met Oegandees eten en het is echt heerlijk. Ze spraken Oegandees tegen me zodat ik de taal kon leren en zorgde dat ik me thuis voelde. Ik weet dat God deze reis op mijn hart heeft gelegd sinds de eerste keer dat ik over Watoto hoorde in 2007. Ik ben zo dankbaar dat Hij me er op het juiste moment naartoe heeft gestuurd. Mijn hart klopt sneller na alle geweldige dingen die ik mocht meemaken en ik kan niet wachten om te zien wat Zijn plannen zijn voor mij, werkende met kinderen in het Afrikaanse continent.”

Ben jij ook zo geraakt door het verhaal van Rumbidzo en zou je ook vrijwilligerswerk willen doen voor Watoto in Oeganda? Neem dan contact met ons op!