Watoto is geheel afhankelijk van giften en sponsoring. Iedere moeder, kind en baby wordt onderhouden door meerdere sponsors. Hierdoor kunnen wij voor ongeveer 3000 (pleeg)moeders en kinderen zorgen. Uw bijdrage is daarvoor van groot belang.

Sponsor Baby Watoto

Hiermee ondersteunt u maandelijke alle baby’s die bij ons wonen. Voordat de hele kleintjes (t/m 2 jaar) in de gezinnen terechtkomen verblijven ze langere of kortere tijd bij Baby Watoto. Daar krijgen ze 24 uur per dag zorg tot ze groot genoeg zijn om te verhuizen naar één van onze dorpen. Momenteel hebben we drie Baby Watoto huizen.

Sponsor een kind

Deze sponsoring is persoonlijker. Watoto Nederland helpt u met het uitzoeken van een jongen/meisje die op dat moment een sponsor nodig heeft. U kunt contact houden met hem/haar door te schrijven. Ook zien we regelmatig sponsors die hun sponsorkind komen bezoeken. Ieder kind dat bij Watoto woont zal bij ons kunnen blijven tot het afronden van zijn/haar opleiding. Dit kan een vakgerichte opleiding zijn of een universitaire studie. Ze wonen in Watoto huizen, op onze grond en gaan naar een goede school. Ook alle medische kosten en levensonderhoud vallen onder de zorg van Watoto. Hiervoor is geld nodig. Gelukkig zijn er vele mensen die maandelijks een kind ondersteunen. Toch zijn er nog vele jongens en meisjes die een sponsor nodig hebben.

Sponsor een moeder

De kinderen die Watoto opvangt komen in een huisje te wonen en vormen samen met een pleegmoeder een nieuw gezin. Er wonen maximaal acht weeskinderen in een huis. De pleegmoeder is doorgaans weduwe of alleenstaande. Samen met de kinderen vormt ze een gezin en een veilige plek. Wij zouden deze kinderen geen thuis kunnen bieden zonder onze pleegmoeders.