De meest verdrukte en beschadigde mensen in Afrika zijn vrouwen. Ze zijn door hun man verlaten of weduwe. Het zijn alleenstaande HIV+ besmette moeders, door de rebellen in Noord-Oeganda vrijgelaten vrouwen of tienermoeders. Living Hope (heden genaamd ‘neighbourhood’) is in 2008 opgericht om deze vrouwen hun waardigheid weer terug te geven. Dit doen we door:

  • hun kwaliteit van leven verbeteren door ze te ondersteunen met eten, kleding
  • zorgen dat hun kinderen naar een goede school kunnen
  • uitgebreide medische zorg. In combinatie met therapie en psychische begeleiding
  • ze toerusten met praktische vaardigheden waar ze een bestaan mee op kunnen bouwen
  • ondersteuning bieden bij het opzetten van ondernemingen d.m.v. het verstekken van kleine leningen
  • bieden van geestelijke ondersteuning
  • aanbieden van cursussen over opvoeding, hygiene, verwerken van pijnlijke gebeurtenissen etc.

 

Onder Neighbourhood vallen deze projecten:

Keep a girl in school
Het doel is om jonge meisjes op school te houden, ook als ze hun pubertijd bereiken. Dit kan praktisch door het verstrekken van ondergoed en maandverband. Maar vooral op langere termijn door ondersteuning en onderwijs te geven over seksualiteit, ziekten, hygiëne en het belang van het behalen van een diploma. We werken niet alleen met de meisjes maar proberen ook de hele gemeenschap rondom de school te bereiken. Zo kunnen we hun kijk op het onderwijzen van meisjes beïnvloeden en veranderen.

Trauma verwerking
De vrouwen waar we mee werken leren de kracht van vergeving door de liefde van Jezus. We helpen ze om het verleden te verwerken en los te laten. We geven ze sleutels om hun verleden onder ogen te kunnen zien, het af te sluiten en hun toekomst te omarmen.

Volwassen onderwijs
Voor vele vrouwen is dit leren lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast geven we lessen in: spreken in het openbaar, werken met je handen, omgaan met huiselijk geweld, persoonlijke verzorging etc.

MKB trainingen
Via deze trainingen helpen we vrouwen om bedrijfjes op te zetten. Zo worden ze van marktverkoper echt ondernemer. Denk hierbij aan boekhouden, sparen en investeren, voorraadbeheer en omgaan met klanten. Hiervoor hebben we een certificaat (Uganda Investment Authority).

Inkomen genererende projecten
Neighbourhood heeft verschillende zakelijke projecten waar vrouwen in dienst zijn. Hiermee generen zij een inkomen en wij produceren spullen om te verkopen op de lokale en internationale markt. Zo produceren we o.a. pindakaas, kaarsen, honing, tassen en sieraden. Daarnaast hebben we land- en tuinbouwprojecten en een kleine bakkerij. Verder hebben we ook ons eigen Watoto Cafe!

Geestelijk en levenslessen trainingen
Hier maken vrouwen kennis met het christendom en een levensstijl gebasseerd op de bijbel. De vrouwen leren over Gods Vaderhart en hun dochterschap. Hun waarde en identiteit. We geven ook onderwijs over ouderschap, maatschappelijke btrokkenheid, omgaan met conflicten, huishouden en productiviteit. Deze levenslessen zijn van enorme waarde en helpen de vrouwen om grote positieve stappen te zetten.

Wordt Neighbourhood sponsors en ondersteun deze vrouwen en hun kinderen
Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat je alle informatie ontvangt.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht