Watoto’s initiatieven voor duurzaamheid zijn belangrijk voor voortdurende ontwikkeling. Voor een goede toekomst. Het is een drievoudig doel:

1. Inkomen genereren om onze activiteiten te ondersteunen; het zorgen voor weeskinderen en kwetsbare vrouwen.
2. Het creëren van leerwerkplekken voor onze jongeren zodat ze in de toekomst goede bedrijfsleiders worden.
3. Het creëren van werkgelegenheid voor onze jongeren en de omliggende gemeenschappen. Om bij te dragen aan positieve verandering. Voor Watoto en voor de omgeving.

 

Ex-kindsoldaat, Sunday Okello is één van onze Watoto kinderen uit Gulu. Okello was dertien jaar toen hij ontvoerd werd door de LRA (het rebellenleger) in 2002. In 2003 is het hem gelukt om te ontsnappen. In 2007 kwam hij bij Watoto waar voor hem gezorgd werd en hij kon weer naar school gaan. Hij heeft een diploma voor landbouw gehaald. Sunday heeft drie maanden meegewerkt op de landbouw boerderij van Watoto. Hij heeft geleerd om onze tractors te rijden en overzag onze mais productie.

Sunday werkt hard en leert makkelijk. Hij kijkt altijd of hij nog iets nieuws kan leren. Door deze ervaring is hij niet alleen gegroeid, er is door hem ook een relatie ontstaan tussen de Watoto duurzaamheidsafdeling en de school waar hij studeerde. Hij bracht zelfs zijn leraren en medestudenten mee op een studietrip naar onze boerderijen. In de toekomst hoopt hij zijn vaardigheden in te kunnen zetten om andere boeren te helpen en hun vaardigheden te verbeteren. Ook hoopt hij zijn eigen boerderij te kunnen beginnen.

WatotoSunday