Baby Watoto zorgt voor baby’s, 0-2 jaar, die in de steek gelaten zijn. Gevonden in toiletten, achtergelaten bij bushokjes en in kerken. Of gewoon aan de kant van de weg. Ze zijn in erbarmelijke omstandigheden achtergelaten. We zijn God dankbaar dat hun verhaal zo anders gaat worden.

Bij Baby Watoto worden ze opgenomen in een nieuwe familie. Ze krijgen zorg en liefde van een nanny. Zij zal in die eerste belangrijke maanden/ jaren als een moeder voor hem/haar zijn. Iedere nanny heeft een gezin met 4 baby’s. Dit zijn haar kinderen tot ze oud genoeg zijn om bij hun pleegmoeder te gaan wonen.

We geloven dat iedere baby de liefde van een moederfiguur nodig heeft. Door de familie structuur helpen we de baby’s zich te hechten. Dit is cruciaal voor hun verdere ontwikkeling. Als een baby de overgang maar naar het dorp werken de nanny en de nieuwe moeder nauw samen om de overgang zo prettig en veilig mogelijk te maken voor de peuter.

Baby’s gered in 2017: 109 (2016: 74) – Totaal aantal baby’s gered: 1.320

Mini Intervieuw: NANNY CARO

Wie ben je…. Ik heet Caroline, mensen noemen me ‘Caro’, Ik ben sinds 5 jaar nanny bij Watoto

Kan je iets vertellen over je baby’s… Mijn kleine familie van 4 bestaat uit Jeremy, Benjamin, Isaac en kleine Agnes. Ze zijn heel schattig, houden van knuffelen, ze lachen veel en spelen graag.

Wat is een mooie herinnering als nanny? Mijn mooiste herinnering heeft betrekking op kleine Agnes. Haar been is geamputeerd en in verwachte niet dat ze ooit zou lopen. Ik vergeet haar eerste stapjes nooit meer. Ik was zo trots op haar en dank God voor haar vooruitgang.

Wat zou je zeggen tegen Baby Watoto sponsors? Van iedereen hier weet ik zeker dat ik kan zeggen , dank je! We hebben hier baby’s die zonder hulp niet geleefd hadden. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde.