Watoto is een christelijke organisatie die ontstaan is uit een lokale kerk in Oeganda. De organisatie biedt een breed pakket van zorg en hulp. Het werk begon als een reactie op het schrikbarende aantal wezen en kwetsbare vrouwen in Oeganda. Watoto redt mensen, en brengt de nieuwe leiders groot, die op hun beurt weer bijdragen aan de opbouw van hun land (Rescue – Raise – Rebuild).

Het Watoto-model omvat lichamelijke en medische zorg – o.a. HIV of AIDS behandeling – scholing – zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs -, traumazorg en geestelijk opvoeding.

We brengen een nieuwe generatie Afrikaanse leiders groot. We bieden topkwaliteit academisch onderwijs en geven les in praktische vaardigheden. We brengen verantwoordelijke christenen groot, met integriteit en morele waarden, die een productieve bijdrage leveren aan hun samenleving.

Ons doel is om in 2023 voor 10.000 kinderen in Oeganda te zorgen en het model in andere landen van dit continent toe te passen. We versnellen hiermee de opvang van weeskinderen en kwetsbare vrouwen in heel Afrika.