Watoto 360° is een discipelschapsprogramma van Watoto kerk. Begonnen in 2010 om jong volwassenen te helpen. Om geestelijk te groeien, karakter te ontwikkelen en ze te leren wat en waarom dienen en een dienende houding zo belangrijk zijn. We willen mensen heel maken, zodat zij de gemeenschap “heel” kunnen maken en de wereld “heel” allemaal voor Gods Glorie.

Afgelopen jaar ging Casper zes maanden naar Oeganda om hier aan mee te doen. In 2015 was hij al in Oeganda met een team van zijn kerk. Tijdens deze trip trokken ze een aantal dagen op met Watoto studenten. Ze gingen in de sloppenwijken helpen. Dat sprak me zo enorm aan. Toen God het ook nog bevestigde tijdens een kerkdienst was de keurs snel gemaakt. Hier (in Oeganda) wil God me inzetten.

Oeganda en Nederland zijn zo verschillend. Wat mij enorm opviel is hoeveel we klagen. Bij mijn terugkomst viel het me meteen op in de rij bij de douane op Schiphol. Maar ik wil zelf niet gaan klagen… Bij Watoto 360° zaten we twee dagen per week in de schoolbanken, leren over God, Zijn woord en Zijn opdracht. Daarnaast deden we ministry. Denk aan sloppenwijken, kindertehuizen, zwangerschapskliniek voor tienermoeders en de gevangenissen.

In de zes maanden heb ik vele hoogtepunten gehad maar twee wil ik graag wat meer over vertellen. Watoto kerk deed een productie, toneelstuk. Over de Hemel en de hel (‘Heaven Gates & Hell Flames’). Een week lang, meerdere malen per avond. In die week gaven 8000 mensen hun leven aan God.

Wat ook veel indruk op mij maakte was de mogelijkheid om mijn getuigenis te geven in een gevangenis. Ik vond het heel moeilijk maar God bleef aandringen. Hij vroeg me mijn verhaal te delen en mannen uit te nodigen naar voren te komen om voor zich te laten bidden. Met een kloppend hart stond ik daar en na mijn verhaal kwam er niemand naar voren. God zei, heb geduld en toen kwam de een na de ander. Die ochtend mocht ik met 35 mannen binnen. Ik ben God zo dankbaar dat ik dit mocht meemaken.

Ik heb geleerd dat God je niets vraagt wat je niet aankan of wat geen effect zal hebben. Hij roept je, geeft je kracht, wijsheid en moed. Voor mij was Watoto 360° niet zomaar een bijzondere levenservaring. Het was een levensverandering.

Mocht jij net als Casper ook mee willen doen aan Watoto 360° of wil je meer informatie? Stuur een mail naar nederland@watoto.com.