Welkom op de Watoto KIDS pagina!

Oeganda is een heel mooi land met veel natuur en mooie mensen. Er wonen veel wilde dieren zoals leeuwen, giraffen, olifanten en gorilla’s. Oeganda is bijna 6 keer zo groot als Nederland en er wonen 35 miljoen mensen.

Jammer genoeg zijn er van al die mensen ook veel kinderen wees, wel 2 miljoen. Zij hebben geen vader of moeder meer. Dit is gekomen door oorlogen en ziekten, zoals HIV of Aids en malaria. Sommige kinderen kunnen wonen bij een oom, tante, oma of opa. Maar toch zijn er kinderen die niemand heeft die voor hun zorgt. Gelukkig is er wel een plek waar deze kinderen terecht kunnen en dat is bij Watoto.

Watoto betekent kinderen in Swahili (dat is een taal). Daarom vinden we het een mooie toepasselijke naam voor onze organisatie. Watoto zorgt voor bijna 3000 kinderen. Ze wonen in een babyhuis of een Watoto dorp. In een Watoto dorp kunnen ze naar school gaan en krijgen ze te eten en drinken. Ze hebben weer een gezin waar ze bij horen. De kinderen wonen in een huis met 8 broertjes en zusje en een pleegmoeder.

 

voicephotography--Uganda--0191

voicephotography--Uganda--0196

Ben je nieuwsgierig hoe een huis van Watoto er van binnen uit ziet?
Ivan vertelt je graag wat meer over zijn leven bij Watoto in het volgende filmpje.

Het zorgen voor zoveel kinderen kost natuurlijk veel geld. Kinderen en volwassen van over de hele wereld helpen ons daarbij. Je kunt bijvoorbeeld een kind sponsoren of geld doneren. Wanneer je een kind wilt sponsoren kun je dit bijvoorbeeld doen met je ouders, met je hele klas of met je sportvereniging. Hij of zij zal dan ook brieven gaan schrijven.

Als je wilt doneren zijn er verschillende manieren om geld in te zamelen. Misschien heb je zelf wel een te gek idee om geld op te halen. Of kijk anders even hieronder, daar staan een aantal voorbeelden om ideeën op te doen.  Je kunt het alleen doen of samen andere kinderen. Wij hebben alvast een gave Watoto spaarpot waar je het ingezamelde in kunt doen. De spaarpot kun je zelf in elkaar kan zetten. We sturen er graag één naar je op of laat ons weten hoeveel je er nodig hebt via nederland@watoto.com.

Nieuw: Watoto Scholenproject
Op school laten zien hoe het leven in een Watotodorp in Oeganda eraan toegaat? Nodig het Watoto Scholenproject uit op jouw school.

voicephotography--UgandaApril2013--0106

Hier een paar voorbeelden van acties die kinderen wel eens voor Watoto doen. Misschien brengen ze je op een idee!

 • Verkoop zelfgebakken koekjes.
 • Laat de honden in de buurt uit.
 • Maak kaarten om te verkopen.
 • Verkoop limonade op een warme dag.
 • Word met je klas sponsor van een kindje in Oeganda.
 • Verzamel lege flessen en doneer het statiegeld aan Watoto.
 • Organiseer een auto wasdag op het schoolplein of in de straat.
 • Organiseer een rommelmarkt op school en verkoop spullen voor Watoto.
 • Loop of zwem de Vierdaagse voor Watoto, en vraag vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren.
 • Maak een eigen poppenkast, een toneel-, dans- of muziekvoorstelling voor je ouders, familie of mensen uit de buurt en vraag entreegeld. De opbrengst aan de kassa kun je dan doneren aan Watoto.
 • Organiseer een bioscoop avondje met popcorn en drinken. De opbrengst aan de kassa kun je dan doneren aan Watoto.
 • Organiseer een sponsorloop en laat jezelf sponsoren door je ouders, de vrienden van je ouders, de buren en opa’s en oma’s.
 • Vraag je ouders om dagelijks 10 cent in je spaarpot te doen en stop er zelf ook een deel van je zakgeld in.

Heb jij een actie bedacht of gedaan? Stuur ons een foto en je gegevens via nederland@watoto.com

Spreekbeurt over Watoto

Je kunt natuurlijk ook een spreekbeurt houden over Watoto. Al een aantal kinderen hebben dat gedaan. Hier vind je een link waar je mooie foto’s kan downloaden over verschillende onderdelen van Watoto. Download hier foto’s voor je spreekbeurt.

Beau heeft ook zijn spreekbeurt over Watoto gehouden en hij heeft daarvan foto’s met ons gedeeld.

IMG_5020 IMG_5021

voicephotography--UG-Oct-2012--0015