Een sportdag is een hoogtepunt voor de meeste schoolkinderen. Maar wie zegt dat dit alleen voor kinderen geldt? Afgelopen juli was het voor de moeders zover. De allereerste sportdag voor de moeders van de verschillende dorpen. 

Het publiek bestond voornamelijk uit kinderen en ze moedigden allemaal hun moeder aan. Er waren wedstrijden zaklopen, voetbal en volleybal.  

“Het was leuk om deel te nemen aan een sportieve activiteit. We kregen wat beweging en hebben zoveel gelachen”, zegt mama Margaret vanuit Laminadera in Gulu. 

Het zaklopen was toch wel de echte publiekstrekker. De moeders waren fanatiek, iedereen wilde winnen. Maar zelfs de geoefende atleten lagen soms giechelend op de grond na het verliezen van hun evenwicht.  

Uiteindelijk hadden de moeders uit Suubi gewonnen, gevolgd door Laminadera en dan Bbira. Het winnende team kreeg een geit, welke in de avond een heerlijk hapje werd voor alle moeders.  

“Het was leuk om te zien dat zoveel moeders hiervan genoten. Ik heb met veel plezier gekeken,“ zegt de 19-jarige Pauline, één van de Watoto kinderen. 

Wij vonden deze dag ook erg speciaal. Bedankt voor jullie indirecte bijdrage hierin. We willen dat er voor iedereen momenten zijn om te spelen en te lachen. Om samen te vieren dat God goed is.