Sinds 2007, de opening van Baby Watoto, hebben we 1000 baby’s kunnen redden. Veel van de baby’s zijn wees, te vondeling gelegd of mishandeld. Ook zien we baby’s die het eigenlijk al op hebben gegeven, niet geliefd, ondervoed en met andere medische complicaties. Baby Naomi is zo’n kleintje.

Naomi was ongeveer twee weken oud toen ze achtergelaten werd op een drukke markt in een buitenwijk van Kampala. Op een avond zag een bewaker een vrouw in een donker stukje van de markt. Mensen waren al bezig hun kramen te sluiten.

Ze zei dat ze haar baby aan het voeden was terwijl ze op iemand wachtte. Later die nacht vond de bewaker een huilende baby in een houten krat. Ze had maar een klein lapje stof om haar heen en was onderkoeld. De bewaker nam Naomi mee naar het politiebureau. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en na een week kwam ze bij baby Watoto. Ondanks de onderzoeken was er geen spoor van haar moeder.

Baby Naomi is nu zes weken oud en haar gezondheid gaat vooruit. We geloven dat ze hier met de juiste zorg, lichamelijk niets aan over zal houden. Miriam Hamala, Baby Watoto Team leider, zegt “maar ons doel is om haar nu niet alleen fysiek maar ook emotioneel en geestelijk de beste zorg te geven. Haar laten blijken dat ze geliefd is”.

Naomi’s verhaal had ook heel anders kunnen afgelopen. Gelukkig bieden sponsors en partners hulp. Wil jij ook iets voor Baby Watoto betekenen? Neem dan contact met ons op. Dank je!