Anna Akello begon bij Living Hope in 2013. Momenteel werkt ze op de naaiafdeling. Daar zit ze neuriënd achter haar naaimachine te werken met kleurige stoffen. Ze heeft deze week tien tassen gemaakt. “Ik ben niet super snel maar ik wil graag zorgvuldig werken en mooie tassen afleveren”.

Voordat Anna bij Living Hope kwam zat ze in een uiterst kwetsbare situatie. Ze ontdekte dat ze HIV besmet was nadat haar man haar plotseling verliet. Hij liet haar emotioneel en financieel berooid achter. Anna putte kracht uit haar drie kinderen en wilde voor hen doorgaan. Ze werkte dag en nacht om voor haar gezin te zorgen. Allemaal slecht betaalde baantjes, zoals kleding wassen en groente verkopen op de markt. Het is moeilijk om je spullen te verkopen want veel mensen verkopen hetzelfde.

“Living Hope kwam als een wonder van God. Ik mocht net als vele andere vrouwen een nieuw leven beginnen. Ik leerde uit de bijbel en ik leerde een vak zoals sieraden maken en naaien. Naaien kon ik wel een beetje maar nu leerde ik hoe het echt moest.”

“Wat het belangrijkste is bij Living Hope is de acceptatie die ik krijg. Ik mag ergens bij horen. De andere dames zijn als familie. Ik geloof dat ik een goede toekomst heb. Ik begin de dag door een zegen te vragen over mijn werk en de rest van mijn dag.”

Living Hope bekrachtigt vrouwen als Anna, zodat hun leven wordt veranderd en dat van hun kinderen ook. Nu is Anna een trotse vrouw die zelfstandig voor haar kinderen kan zorgen. Haar oudste zoon gaat dit jaar zelfs naar de universiteit.

Wil jij meer betekenen voor Living Hope. Laat het ons weten via nederland@watoto.com.