Aaron is als 16-jarige al een leider van tussen zijn vrienden. Hij is niet alleen goed op school in biologie, scheikunde en gym. Hij is ook voorzitter van debatteer-team, helpt bij de bibliotheek en is aanvoerder van het basketbalteam.

“God heeft me met deze talenten gezegend, zodat ik andere mensen kan helpen”, zegt hij. Het is dan ook geen verrassing dat hij later dokter wil worden.

Aaron is slim, vastberaden en vol passie over zijn toekomst. Toch is het leven niet altijd makkelijk geweest voor hem. Zijn beide ouders stierven toen hij nog erg jong was. Aaron vertelt dat hij heel dankbaar is voor Watoto en zijn sponsors die hem een familie hebben teruggegeven. En daarnaast nog een goede opleiding en meer kansen dan hij voor mogelijk had gehouden.

“Ik zou een schoolverlater zijn, met een verpest leven als Watoto en mijn sponsors me niet hadden geholpen. Nu ben ik een leider met een mooie toekomst. Ik krijg een goede opleiding, en ik ben eens op reis geweest met het Watoto kinderkoor. Ik kon daar mijn verhaal vertellen.”

“Ik geloof dat mijn leven waardevol is. God heeft me hier geplaatst met een reden, en die reden zal worden vervuld door Hem.”

We zijn het natuurlijk met hem eens. Ieder mens is hier op aarde met een reden. We zijn dankbaar voor alle betrokkenen en sponsors die ons helpen om kinderen zoals Aaron groot te brengen als Oeganda’s toekomstige leiders.