We hebben goed nieuws ten aanzien van de kinderen en begeleiders die met 2 Watoto Kinderkoren teruggekomen zijn in Oeganda.
Van het koor dat terugkwam uit Engeland waren aanvankelijk 14 leden positief getest op het coronavirus. Ze zijn nu allemaal opgeknapt en negatief getest. Ze zijn de komende tijd nog wel in zelfisolatie. De andere 8 leden van dit koor, die altijd al negatief waren getest, zijn nu aan het einde gekomen van hun periode van zelf isolatie. Zij zullen de komende dagen met hun families herenigd worden.
De 22 leden van het koor dat uit Canada terugkwam zijn niet in aanraking gekomen met het coronavirus. Zij zijn al met succes herenigd met hun families. Dit was na nadat ze een periode verplicht in quarantaine en aanvullend in zelf isolatie zijn geweest.
Alle Watoto kinderen, moeders en medewerkers in onze Watoto dorpen en Baby Watoto centra zijn niet blootgesteld aan het virus. Ze zijn veilig en gezond.
We willen de Oegandese overheid en haar Ministerie van Volksgezondheid bedanken voor hun leiderschap en support gedurende deze tijd.
En we willen jou bedanken – onze Watoto Familie – voor jouw gebed, support en bemoedigingen. Dit betekent zoveel voor ons.