Ben je in staat om voor een langere tijd (minimaal 4 weken) Watoto te helpen, dan kan je je aanmelden als vrijwilliger.

Iedereen die zich aanmeldt doorloopt een speciale toelatingsprocedure, wat begint met het invullen van formulieren. Hierna checken we je referenties en heb je een gesprek bij Watoto Nederland. Jaarlijks bekijken we de beschikbare mogelijkheden, interesse, vaardigheden, werk en ervaring van de aangemelde vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen op verschillende afdelingen helpen. Denk aan Baby Watoto, onderwijs assistent, verpleegkundige maar ook onze technische afdeling, de boerderij, communicatie enz. Iedereen heeft een talent en wellicht kan je die van jou wel inzetten in Oeganda. De kosten om als vrijwilliger aan de slag te gaan zijn $700 (eenmalig), $350 huur (per maand), je ticket, visum (dit varieert) en je levensonderhoud. Denk hierbij aan eten, drinken, taxi, data, telefoon en uitstapjes. Dit zal per persoon verschillen tussen $250 – $ 500 per maand. Dit heb je zelf in de hand.

Je kan bij Watoto ook een discipelschapstraining van 6 maanden volgen in Kampala: Watoto360º. Dit is een cursus waarbij je meer over God leert, maar ook uitreikt naar mensen in de omgeving. Meer weten mail ons dan.

Wil je Watoto bezoeken en ben je geïnteresseerd om langere tijd als vrijwilliger aan de slag te gaan, stuur dan een motivatiebrief naar directornl@watoto.com

Aanstellingsbeleid:
Omdat Watoto werkt met kwetsbare vrouwen en kinderen, vinden wij het belangrijk om alleen geschikte vrijwilligers aan te nemen. Daarom hanteren we de volgende voorwaarden bij het aannemen van vrijwilligers:

  • Alle potentiele vrijwilligers hebben voor aanname een gesprek met een medewerker van Watoto Nederland waarin o.a. de volgende zaken worden besproken:
    – Jouw motivatie en ervaring
    – Het belang van ons Gedragsprotocol en de Verklaring Omtrent Gedrag
  • Alle vrijwilligers werken met een Verklaring Omtrent Gedrag
  • Alle vrijwilligers ondertekenen het Gedragsprotocol voor aanvang van het vrijwilligerswerk.