In het midden van deze pandemie vertrouwen we op God en zoeken we naar Zijn genezing. We realiseren ons daarbij dat andere uitdagingen niet verdwenen zijn. Het goede nieuws is dat Gods genade, overvloed en bovenal Zijn vrede er ook nog steeds zijn. We hopen dat het verhaal van Baby Shalom jou inspireert en het je herinnert aan Gods belofte dat Hij met ons is, juist door stormen heen.

Zoals je misschien weet is heel Oeganda – net als vele landen – in lockdown. Voor de Oegandese bevolking betekent dit dat je een keuze hebt: je blijft op je werk, of je blijft thuis. We zijn heel dankbaar dat onze verzorgsters besloten hebben bij Baby Watoto te blijven, en zorgen dat onze allerkleinsten veilig zijn en de beste zorg krijgen. We volgen daarbij alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Het besluit dat deze verzorgsters hebben genomen betekent dat zij veel opofferen. In deze onzekere tijden blijven zij doorgaan met het redden van de meest kwetsbare baby’s. Een van de deze week geredde baby’s is Baby Shalom. Shalom betekent ‘vrede’ in het Hebreeuws.

Miriam, onze Baby Watoto Teamleider, vertelt: ‘Op de dag dat Baby Shalom gered werd, was ik met spanning aan het wachten op een telefoontje van onze supervisors. Zij zouden ons laten weten of het goed met hem gaat. In deze tijd waren we net op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregelen van de overheid als gevolg van het coronavirus. Met zo veel veranderingen in ons land en in de wereld zou het op dat moment gemakkelijk zijn toe te geven aan angst. Ik was echter net begonnen met de eerste dag van een zevendaags dagboek, genaamd “Ik zal niet bang zijn”. Toen ging de telefoon. Het was de supervisor die me liet weten hoe het met de geredde baby ging. Hij vertelde me dat hij geen naam had. Ik dacht aan het dagboek waarin ik had gelezen en al snel zei ik: “We noemen hem Shalom, want hij zal ons altijd doen herinneren aan Gods vrede door tijden van stormen.’”
Vorige week zijn we op de hoogte gebracht van het feit dat een aantal van onze kinderen en hun begeleiders van het Engelse koor positief zijn getest op het coronavirus. Miriam heeft haar verhaal gedeeld om ons juist nu te bemoedigen. Ze vertelt verder in haar email: “Ik wilde dit heel graag met jullie delen. Wat er ook gebeurt, God strijdt voor ons, en onze kinderen zullen worden genezen in de Naam van Jezus.”
Miriam en alle verzorgsters, het medische team en het personeel bij Baby Watoto zijn helden. Zij werken dag en nacht met als doel dat onze baby’s elke dag verzorgd worden, en dat zij zich geliefd voelen.